Nissan genom Gislaveds kommun

Från vår nordligaste del till Skeppshult i söder slingrar sig Nissan genom Gislaveds kommun. Vattendraget inspirerar till aktiviteter och upplevelser. Nissan har varit en viktig tillgång för kommunen som farled, energiskapare och skapare till arbetstillfällen. Längs Nissan kan du uppleva historian, naturen och inte minst kulturen.

Industrihistoria längs Nissan

Historia och Kultur

Industrimuseet

Museet bildades i augusti 1998 och öppnade i Remfabriken i Gislaved samma år. Det är ett unikt museum specialiserat på gummi, plast och läder. Det går att återuppleva föremål som var en del av vardagen för några decennier sedan. Det har startats ett nytt stort projekt i museet, där det ska utökas och bli ännu större.

Läs mer om Industrimuseet

 

Natur och kulturstig Nissan

Vandra

Natur- och kulturstig Nissan

Runt Nissan finns det mycket intressanta natur- och kulturmiljöer, om du vill lära dig mer om dessa är Natur- och kulturstig Nissan perfekt. Den södra sträckan går förbi industrimuseet och skogskyrkogården och den norra sträckan går utmed Nissan från Holmenbron upp till Rödjan. Längs stigarna finns det informationsskyltar uppsatta som berättar om områdets växt- och djurliv och historia.

Läs mer om Natur- och kulturstig Nissan

Nissanleden

Nissanleden är en ungefär 8 km lång promenadstig utmed Nissan mellan Smålandsstenar och Skeppshult. Stigen sträcker sig mellan kraftverket vid Ågårdsfors i norr och Skeppshults elljusspår i söder. Utmed leden finns en rastplats vid Svenshult.

Läs mer om Nissanleden

 

Paddla kanot i Nissan

Paddla kanot

Kanotled Nissan

Upplev naturen genom att glida fram i kanot. Kanotled Nissan erbjuder organiserade rastplatser, karta och möjlighet till att hyra kanot. Här hittar du all information om var du köper karta, hur du gör om du vill övernatta på våra rastplatser. Här finns även kontakter till kanotuthyrning.

Läs mer om Kanotled Nissan